Lavaširull, mis viib keele alla!

Aastavahetuseks mõtlesime meiegi, mida teha süüa nii, et pärast oleks hea olla. Seekord olime neljakesi ning õnneks ei olnud samale nõule jõudmine üldse keeruline – me kõik oleme otsustanud sammhaaval loomsest produktist vabaneda, kuna oleme märganud, mida see meie kehale annab (ja samatähtsalt – ei anna). Seega, lauake tuli seekord täiesti vaba lihast, piimast, munast. Nüüd jagan teiega retsepti, mille ise leiutasin selleks korraks. Omal ajal sai ikka lavaširulle tehtud sulajuustu ja singiviiludega. Kuna aga kumbi neist enam kõne alla ei tule, siis tuligi alternatiivne retsept selline:

Vaja läheb:

  • lavašileht
  • lehtsalat
  • paprika (tagantjärele mõtlen, et tomat võiks ka olla)
  • kurk
  • suur ja pehme avokaado
  • taimne kaste (Maksimarketist saab nt, aga võid soovi korral majoneesiga asendada)
  • maitseained
  • till-petersell soovi korral

 

Juhised:

Võta avokaadomass välja ning püreesta kahvliga või siis lisa umbes üks kolmandikku taimekastmest avokaadole ning püreesta blenderis. Lisa soovi korral maitseaineid, mina ei lisanud (mõtlen, et törts sidrunimahla sobiks ka kenasti). Tükelda paprika, (tomat) ja kurk nii väikesteks tükkideks, et neid oleks lavaši vahel hea ampsata. Noh, sellised max ruutsentimeeter :D. Vahepeal pese ära lehtsalati lehed.

Rulli lavaš laiali ning määri kaste peale. Aseta kastme peale lehtsalat lehed nii, et vähemalt pikkupidi oleks mingi rida kaetud. See pool, kuhu keerama hakkad, jäta umbes 5 cm ainult kreemiga kaetuks. Puista tükeldatud viljad ning samamoodi jälgi, et sa neid äärele eriti laseks. Puista peale soovi korral maitseaineid ning tükeldatud tilli-peterselli. Siis hakka julgelt kokku rullima selle ääre poole, mille jätsid tühjaks. Siis sealolev kreem aitab lavaširullil kokku kleepuda, et see süües nii kergesti ei laguneks. Lõika parajateks tükkideks (parim on selle jaoks hammastega tomatinuga) ning siis jäta soovi korral natukeseks seisma, et kreem saaks imenduda (hiljem on raskem seda lahti lõigata, eriti nüri noaga 😀 ).

Ja head isu! Maitsev ja tervislik snäkk missugune!
Ja ükspäev asendan ka selle taimse kastme mingi oma versiooniga ära, kuna ka see on natukene jama täis, aga üks samm korraga ja nii me edasi liigumegi 😉

Jälgi ja jaga:
0
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *