Lihtne ja toitev tatrasalat!

Mina olen lihtne tüdruk ja mulle meeldivad lihtsad asjad –  seejuures ka toidud. Kellele ei meeldiks, et toit saab pigem kiiresti, kui aeglasesti, valmis? Jah, toidu valmistamise nautimine on ka omaette kunst ja vahel on väga mõnus paar tunnikest elukaaslase või sõpradega koos toitu vaaritada ning üksteist tundma õppida. Kiirel tööpäeval aga on see salat üks minu lemmikutest, kuna seda saab ka kontoris valmistada (eelusel, et seal on vähemalt terav nuga ja lõikamisalus!).

Koostisosad:

  • 5 magustoidulusikat tatart (mõeldud keskmisele naisele, mees võib rohkem panna)
  • 1 tomat
  • veerand (head) kurki
  • pehme avokaado
  • hiina kapsas (või jääkapsas)
  • maitseained

 

Valmistamine:

Nagu ka iga muu salati puhul, võib tegelikult ka siia salatisse panna mida iganes. Näiteks redist või paprikat või spinatilehti. Mis selle salati lihtsalt eriliseks teeb on keetmata tatar. Nimelt hästi hea on, kui paned tatra öösel enne magamaminekut likku ning hommikul kallal allesjäänud vee (kui seda on) ära. Siis paned salati kaasaskantavasse karpi, et see tööle kaasa võtta koos soovitud köögiviljadega. Jah, sa võid seda kodus ka valmistada, see pole ainult töölemineku salat 😀

Loomulikult tuleb siis kõik valitud viljad ära tükeldada endale meeldivaks suuruseks ning segada kokku tatra ja maitseainetega, mis minu puhul on tavaliselt Himaalaja sool, pipar ja karri või paprikapulber. Vahel mingi ürdisegu. Kindlasti on oluline lisada avokaado, sest koos tatraga saab salatist pisikese portsu vajalikku valku ja muidugi rasva ka. Kui sa muidu häid rasvu sisaldavaid toite päeva jooksul ei söö, võid natuke oliiviõli peale ripsutada. Ja tomat on oluline selleks, et koos pehme avokaadoga tekiks selline pehme ja läbiimbunud salat, mida on hea süüa kuiva salati asemel, millele tahaks mingit kastet peale panna. Seega, aitab majoneesist või hapukoorest, tomat ja avokaado (koos kvaliteetse salatiõliga) on sinu uued salatisõbrad! 🙂

 

Jälgi ja jaga:
0
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *