Tatraomlett – saywhaaat?! Uurime tatart lähemalt

Kas teadsid, et tatart peetakse küll teraviljaks, kuid ta on tegelikult sugulane oblikale ja rabarberile ning tema viljaks on pähkel. Voh sulle säh! Mina ka enne ei teadnud!

Olen avastanud, et tatar on üks minu lemmikui “teravilju”, sest enamik teravilju ja ka liblikõielisi (kikerherned, oad jms) on keemisel kas sellised jahused või limased ja ma ei suuda neid enam väga süüa. Tatar ei ole kumbki. Iga tera istub omaette ja on õnnelik. Või siis ka mitte. Kui ma ta ära söön 😀

Igatahes, viimasel ajal on olnud mul hommikuti uueks lemmiksöögiks tatrapuder munaga. Juba umbes aasta tagasi alustasin endale hommikusöögiks tatrapudru tegemist, kuhu paningi öösel eelleotatud tatra (et seda keetma ei peaks), praadisin munaga läbi ja lisasin praetud peekonit. OH. MY. GOD. Kes on peekonisõber, siis see toit on kindlasti meele järele! Kusjuures, kui ma nüüd pudrukeetmisvõistlusel käisin, siis mu meelest võidupuder oli ka tatra ja peekoniga, nii et… (kahju, et mul see aeg enda retsept pähe ei tulnud : )

Pildi peal oleva tatrapudru sees on ka eelnevalt külmutatud herned. Vahel praen ka pisikesi tomatitükke sisse, et oleks natuke mahlasem. Tatraga sobib kokku hästi hapukoor, pildil ongi kurgi-tomatisalat hapukoorega. Aga ükskord…

Üks hommik tegi mu noorhärra hommikusööki, tatar oli juba leos, seega eeldasin, et sama möksi ta mulle kokku keerab, aga ei… Vastu vaatas selline imeline tatraomlett! 😀

Ma ei oska seletada miks, aga ma oli nii vaimustuses! 😀 Ma polnud kunagi kuulnud tatraomletist 😀 Hah! Tegelt võiks vist igasugu “teravilju” omleti sisse panna (või siis pannkooki teha), aga ma olin nii vaimustuses ta geniaalsusest! Ja vaadake, kui ilus see seest välja näeb! Soovitan proovida! Kuigi sisu on täpselt sama, mis pudrul oleks, siis maitse on ikkagi teine. Puder tuleb pehme, aga omleti põhi tuleb ühel kohal seismisest krõbedam ja omamoodi isegi mõnusam.

Ja nagu pildilt näha, siis juustukate ketšupiga ja kõrvale hapukurk sobivad imeliselt! Hapukurk ja hapukapsas on üldse mul viimasel ajal lemmikud lisandid toidu kõrvale, just nende hapususe ja seeläbi heade bakteritädide (ja onude) sisalduse tõttu.

ja ega ma seekord muud tahtnudki öelda. Jätku tatart! 🙂 😀

PS!  Kui midagi jäi arusaamatuks, kirjuta mulle sille@brenafitness.eu või lisa oma kommentaar! 🙂

PPS! Minu käest võib alati tulla suuremat nõu ja nippe küsima! 😉 Näiteks kui soovid täpsemalt teada, kuidas oma toidulauda jupphaaval tervislikumaks muuta.

Kui soovid esimesena minu põnevaid postitusi lugeda, siis liitu minu uudiskirjaga! (ma luban, et ma ei spämmi kunagi!)
Vaata ka minu Instagrami ja Facebooki 🙂 

Kõik, mida oma postitustes kirjutan on absoluutselt minu arvamus, mitte puhas kuld, mis kõigile sobib. Palun minu postitusi lugedes säilitada avatud ja kriitiline meel samaaegselt! :)
Jälgi ja jaga:
error0
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *